En rigtig pizzadej laves med gær og durummel. Jo længere tid dejen får lov til at hæve jo bedre bliver den.
25 g gær.
2,5 dl vand.
2 spsk olie.
½ tsk salt.
8 dl durummel.
Varm vandet op til 37 grader. Smuldrer gæren i en skål og hæld lidt af vandet henover gæren og rør rundt til det er opløst. Hæld resten af vandet i og tilsæt salt og olie.
Kom dernæst durummelet i lidt af gangen. Pisk til det er blevet en fin dej, gerne med en elpisker.
Lad det hæve i ca. 45 minutter under et viskestykke.
Mel og ælt dejen på et bord til den er smidig. Rul dejen ud til en form som du vil have og læg den på en bageplade eller pizzasten.
Pingback: Pizza Margherita | Pizzaopskrift.dk
Pingback: Rucola Pizza | Pizzaopskrift.dk
Pingback: Ostepizza – Quattro Formaggi | Pizzaopskrift.dk